Resursoptimering – tack vare en robot

Diös

Under en stark tillväxtperiod ökade antalet transaktioner och fakturor snabbt för det börsnoterade fastighetsbolaget Diös. De sökte en lösning för att optimera sin tid och började därför blicka mot RPA – Robotic Process Automation.

Som Norrlands marknadsledande och största börsnoterade fastighetsbolag behöver Diös hela tiden utveckla och förbättra sin verksamhet. Det var så samarbetet med Aspire inleddes med målet att få in digital arbetskraft, genom en RPA-lösning, i verksamheten.

Grundlig verksamhetsanalys

För att kunna använda den expertis och erfarenhet som finns hos Aspire krävs grundliga verksamhetsanalyser för att hitta både utmaningar, möjligheter och behov. Diös medarbetare fick beskriva sina arbetsprocesser för Aspires team. Analyserna ihop med egna önskemål och idéer från Diös mynnade ut i en skräddarsydd lösning som var optimerad för verksamheten.

– Vi började direkt spåna på hur vi tillsammans kunde hitta en lösning som skulle innebära en förbättring för oss som arbetar med ekonomi och administration, men vi var också tydliga med att vi ville få in Aspires tidigare erfarenheter i projektet, säger Hanna Gustafsson, ekonomichef på Diös.

Ökat fokus på rätt uppgifter

Utifrån det skapades två olika projekt – dels när det kommer till hantering av energifakturor, dels när det kommer till täta avstämningar av Diös bankkonton.

– Det har verkligen hjälp oss att skapa mer tid och att kunna fokusera på rätt saker, säger Hanna Gustafsson som är nöjd med samarbetet med Aspire:

– Alla har varit väldigt tillgängliga och extremt lösningsorienterade. Vi är verkligen nöjda. RPA-lösningen för fakturorna hanterar nu ungefär en tredjedel av våra inkommande leverantörsfakturor. Det har frigjort mycket tid för mina medarbetare som vi i stället kan lägga på analys och att växa som bolag. Otroligt värdefullt och det har gjort att kompetensen som mina medarbetare besitter nyttjas på ett bättre sätt.

Fokus på att bygga bästa lösningen

Aspire arbetssätt är flexibelt och inte begränsat till specifika RPA-lösningar, mycket tack vare kundteam som är byggda på systemutvecklare med lång erfarenhet och bred expertis.

– Jag rekommenderar Aspire, främst på grund av prestigelösheten och ödmjukheten inför projekten. Tillsammans jobbade vi fram en lösning och vi kompletterade varandra på ett bra sätt för att kunna genomföra ett lyckat projekt. De lyssnar, förstår oss och finns alltid tillgängliga, säger Hanna Gustafsson.

Relaterat innehåll

/

Pressmeddelande

DEKRA väljer Aspire för utveckling av nytt molnbaserat verksamhetssystem

Läs mer
/

Artikel

Fem tips – så lyckas du med ditt innovationsprojekt

Läs mer
/

Artikel

Maximera potentialen genom att kombinera IoT och AI

Läs mer

Skriv en rad!

Ingen fråga är för dum och ingen utmaning är för stor. Testa oss, vi älskar utmaningar!