en manlig VD i 50-årsåldern i mörk kostym med mönstrad skorta och markerade glasögon

Aspire är här!

Pressmeddelande

Aspire är den framgångsrika sammanslagningen av Attentec och systemutvecklingsdelen på Nethouse. Med ett erbjudande som omfattar allt ifrån affärsutvecklande systemutveckling, digital innovation och IoT – till AI och next generation technology kommer bolaget bli en kraftfull utmanare på den svenska systemutvecklingsmarknaden.

Från och med den 1 oktober kommer Aspire verka fullt ut under det nya namnet.

I våras meddelade CombinedX att man ville göra en satsning genom att slå ihop dotterbolaget Attentec med systemutvecklingsdelen på Nethouse. Arbetet med att förena de två verksamheterna har pågått sedan i maj och är nu nästan helt klart. Resultatet är Aspire som kommer att bli en kraftfull utmanare på den svenska systemutvecklingsmarknaden. Bolaget får en unik position genom ett brett erbjudande och spetskompetens inom tre områden: Digital Innovation, Connected Things/IoT samt AI och Next Generation Technology.

– Vi är nya men långt ifrån oerfarna. Även om förväntningarna och ambitionerna med Aspire liknar de som brukar finnas hos start-ups finns det en viktig skillnad. Vi är redan från start ca 100 specialistkonsulter och har en gedigen lista med framgångsrika kunder och projekt. Vi har hjälpt våra kunder att göra nya saker i 25 år, säger Hans Dahlberg som är vd på Aspire.  

Aspire har kontor i Stockholm, Linköping, Örebro och Borlänge. Bolaget har namnkunniga kunder som Telia, Transportstyrelsen, Skellefteå Kraft och GreenCargo och har genomfört innovationsdrivna projekt tillsammans med företag som Heartrunner, Micropower och Carbex.  

– Vår styrka blir som tydligast när våra specialistteam tillsammans med våra kunder undersöker hur just deras verksamhet kan dra nytta av den allra senaste tekniken för att sedan designa, utveckla och driftsätta en lösning som faktiskt gör skillnad på riktigt, säger Hans.

– Namnet Aspire pekar inte bara ut riktningen och ambitionen med bolaget, det beskriver också vår kultur och våra medarbetare. Och – förstås – drivkraften hos våra kunder. Jag är otroligt imponerad av engagemanget och kompetensen hos våra team och medarbetare! Nästan varje dag berättar någon kollega om ett kundprojekt eller en lösning som får mig att tappa hakan. Vi bottnar verkligen i vår tagline – If you can dream it, we can build it, säger Stefan Amberg, marknadschef på Aspire.

Kontaktpersoner
Hans Dahlberg, vd: hans.dahlberg@aspire.se, 070-572 28 00
Stefan Sax, försäljningschef: stefan.sax@aspire.se, 070-619 12 50
Stefan Amberg, marknadschef: stefan.amberg@aspire.se, 070-402 01 40

Om Aspire
Aspire är en trygg katalysator för digital transformation och innovation med expertkompetens inom affärsutvecklande systemutveckling. Genom att kombinera affärsförståelse och systemutvecklingskompetens i världsklass hjälper vi våra kunder att identifiera och realisera sina digitala drömmar. Aspire är ca 100 specialistkonsulter som finns på något av våra kontor i Stockholm, Borlänge, Linköping eller Örebro. Aspire är en del av digitaliseringskoncernen CombinedX. Läs mer på www.aspire.se.

Om CombinedX
CombinedX är en familj av nischade it-konsultbolag som hjälper företag och organisationer att dra fördel av digitaliseringens möjligheter. Vi levererar våra tjänster genom helägda dotterbolag som har marknadsledande teknik- och affärskunnande inom sina resp. områden. Tillsammans är vi ca 500 specialister i Sverige och Norge. Informationen offentliggjordes 18 september 2023

Informationen offentliggjordes 18 september 2023 kl 11.00.

/

Pressmeddelande

DEKRA väljer Aspire för utveckling av nytt molnbaserat verksamhetssystem

Läs mer
/

Artikel

Fem tips – så lyckas du med ditt innovationsprojekt

Läs mer
/

Artikel

Maximera potentialen genom att kombinera IoT och AI

Läs mer

Skriv en rad!

Ingen fråga är för dum och ingen utmaning är för stor. Testa oss, vi älskar utmaningar!