Ökad kvalitet och enklare prioritering för Svealandstrafiken

Svealandstrafiken

Svealandstrafiken behövde ett nytt, modernt och användarvänligt system för att kunna kommunicera vad som ska inventeras, när arbetet ska utföras samt tilldela arbete och hållplatser till olika entreprenörer.

Svealandstrafiken inventerar kontinuerligt sina hållplatser för att veta vilka som lever upp till utrustningskraven och vilka som behöver förbättras. Aspire fick uppdraget att utveckla att system helt anpassat för Svealandstrafiken, något som bidragit till ökad kvalitet på informationen som samlas in om hållplatserna vilket gör att det är enklare att prioritera vilka insatser som bör genomföras för vilka hållplatser.

– Vi måste veta var vi inte uppfyller kraven och på vilka hållplatser vi måste investera för att nå upp till de kraven. Nu kan vi på ett smidigt sätt ta fram underlag för investeringar och prioritera rätt i arbetet med upprustning och underhåll av hållplatser, säger Tommy Smedberg, IT-ansvarig på Svealandstrafiken.

Enkelt gränssnitt och mobil applikation

Lösningen blev ett administrationsgränssnitt där trafikplanerare enkelt kan skapa ett inventeringsuppdrag för berörda hållplatser. Uppdragen tilldelas sedan specifika entreprenörer och godkänns när de är utförda – allt i samma gränssnitt.

Aspire utvecklade dessutom en mobil applikation för surfplattor där entreprenörer tar emot uppdrag och instruktioner. Där får de en tydlig överblick av vilka hållplatser de ska besöka och vilka kontrollpunkter som ska inventeras.

Den mobila applikationen innehåller funktionalitet för att registrera befintlig eller saknad utrustning, möjlighet att fotografera samt att uppdatera hållplatsens koordinater. Den kan även användas offline och inventeringsdata skickas automatiskt när uppkopplingen återfås. Visualisering och uppföljning av insamlad data görs på ett överskådligt sätt i systemet PowerBI.

Effektivisering och kvalitet i flera led

Svealandstrafiken har konstaterat ökad kvalitet på insamlad information om hållplatser och kan enkelt prioritera vilka insatser som bör utföras för vilka hållplatser. Trafikplanerare sparar tid när de direkt i systemet kan tilldela uppdrag och få återkoppling när uppdrag är slutförda.

Entreprenörernas arbete har förenklats och effektiviserats avsevärt då de på ett smidigt sätt kan planera och prioritera mottagna uppdrag. Svealandstrafiken har nu ett modernt och användarvänligt verktyg för insamling av hållplatsdata och en väldigt tydlig visualisering av insamlade data.

Relaterat innehåll

/

Pressmeddelande

DEKRA väljer Aspire för utveckling av nytt molnbaserat verksamhetssystem

Läs mer
/

Artikel

Fem tips – så lyckas du med ditt innovationsprojekt

Läs mer
/

Artikel

Maximera potentialen genom att kombinera IoT och AI

Läs mer

Skriv en rad!

Ingen fråga är för dum och ingen utmaning är för stor. Testa oss, vi älskar utmaningar!